Hygiëne

Wat is dat eigenlijk ?

Hygiëne is een verzamelnaam voor alle handelingen die ervoor zorgen dat mensen en dieren gezond blijven door ziekteverwekkers uit de buurt te houden. Van douchen en handenwassen tot het schoonhouden van de keuken, het bewaren van etenswaren in de koelkast, het steriliseren en desinfecteren van voorwerpen of oppervlakken, maar ook het zuiveren van rioolwater.

Schoonmaken voorkomt ziekte.

Je kunt niet helemaal voorkómen dat je ziekteverwekkers binnen krijgt. Maar je kunt dit risico wel kleiner maken. Goed schoonmaken helpt hierbij. Bij het schoonmaken haal je ziekteverwekkers weg. De kans dat je ze op je handen krijgt of inademt wordt daardoor kleiner. Zo voorkomt schoonmaken ziekte.

Hoe vaak moet ik schoonmaken?

Hoe vaak je moet schoonmaken is persoonlijk. Sommige mensen willen iedere dag stofzuigen. Anderen vinden wekelijks schoonmaken voldoende. Daar zijn eigenlijk geen regels voor, maar wel goede tips: Wordt een plek snel vies, maak deze dan vaker schoon. Plekken die snel vies worden zijn bijvoorbeeld de wc en de vloer. Dingen die mensen veel aanraken worden ook snel vies. Bijvoorbeeld deurklinken, lichtknoppen, trapleuningen en kranen. Het rooster in je afzuigkap of de ruimte bovenop kasten zijn voorbeelden van plekken die minder snel vies worden. Deze moet je wel af en toe schoonmaken, maar niet elke schoonmaakbeurt.

Onze Sterke Kanten

  • flexibel
  • op elke project een vaste personeel
  • contracten binnen 1 maand opzegbaar
  • werken met milieuvriendelijke producten
  • betrouwbaar
  • vriendelijk en discreet personeel
  • lage tarieven
  • flexibiliteit
  • afspraak is afspraak

Onze Gegevens

Conica Schoonmaakbedrijf VOF
Burg. van Waninglaan – 19
9351 LR Leek
tel 059 4851149
mobiel 06 42490382

info@conica.nl


 Gratis Offerte Aanvragen  

Schoonmaak Nieuws


Volgens schattingen sterven elk jaar 1 miljoen zeevogels en 100.000 haaien, schildpadden, dolfijnen en walvissen door ingeslikt plastic. Het terugdringen van de hoeveelheid plastic afval in zee kan ook leiden tot een vermindering van het gehalte microplastics in onze voeding en drinken.

lees meer ...