Fitness en Wellness Centra

 

In de fitness wellness centra is een goede hygiëne een must !

De reguliere dagelijkse schoonmaak vormt hiervoor de basis. Na verloop van tijd vormt zich echter een film van organische resten zoals huidvetten en -schilfers, inloopvervuiling en residuen van dagelijkse schoonmaak in combinatie met kalk en zeepresten. Dit vormt een uitstekende voedingsbodem voor bacteriën en schimmels en dit kan een grote bron van bacteriële besmettingen zijn. Er is bovendien vaak sprake van een vochtig klimaat en hoge temperaturen, waardoor bacteriegroei extra wordt gestimuleerd. Wanneer deze vervuiling periodiek niet goed wordt verwijderd ontstaat er in de meeste gevallen een grijs-grauwe en / of gele verkleuring van oppervlakken. Het is daarom van groot belang, dat deze ruimtes regelmatig en hygiënisch schoon worden gemaakt.

Douches, Sauna’s, Stoombaden, Sanitair, Spa & Wellness, Kleedruimtes
Wij maken graag een afspraak met U om uw sport of wellness centrum te bezoeken voor het opmaken van een gratis inspectierapport. Als dat nodig is kunnen wij een proefstuk bewerken om de vervuilingsgraad te meten en de juiste reinigingsmethode te bepalen.

Hoe hygiënisch is jouw sportschool ?
Een bezoek aan de sportschool helpt om zowel lichamelijk als geestelijk gezond te blijven. Tenminste als de hygiëne in de sportschool ook in orde is. Is dit niet het geval dan liggen er veel gezondheidsrisico’s op de loer. Hoe hygiënisch is jouw sportschool eigenlijk ?

Gebruik van handdoeken
Bekijk voordat je een abonnement afsluit bij de sportschool of het gebruik van handdoek verplicht is, maar blijkt dit in de praktijk vaakanders te zijn. Veel bacteriën die huidinfecties veroorzaken ontwikkelen zich goed op fitnesstoestellen. Gebruik een handdoek om het apparaat af te dekken daar waar het in aanraking komt met je lichaam.

Gebruik van sportschoeisel
Net als het gebruik van een handdoek is het belangrijk om sportkleding en –schoeisel te gebruiken in de sportschool. Kijk of men in de sportschool geen buitenschoenen draagt.

Gebruik van badslippers
In openbare doucheruimtes, waar men op blote voeten loopt, kun je snel voetschimmel oplopen. Helaas worden niet alle doucheruimtes en kleedkamers in sportscholen goed schoongemaakt. Draag in kleedkamers en openbare doucheruimtes badslippers om schimmels geen kans te geven. Trek na het douchen katoenen sokken aan en ventilerende schoenen.

Controleer kwaliteit zwembadwater
Veel fitnesscentra beschikken over een zwembad. Publieke zwembaden moeten aan strenge normen voldoen op het gebied van hygiëne. Chloor, filters en afwateringssystemen moeten ervoor zorgen dat de kans op een infectie of een verkoudheid gering blijft. Vraag in het fitnesscentrum naar de ph-waarde van het zwembadwater. Om chloor effectief te laten werken dient de ph-waarde van het zwembadwater tussen de 7,2 en 7,6 te zijn. Je kunt het water ook zelf controleren. Ook de ruwe duikplank is een broeihaard voor schimmels en bacteriën.”

Bron: http://www.healthylives.nl/

Onze Sterke Kanten

  • flexibel
  • op elke project een vaste personeel
  • contracten binnen 1 maand opzegbaar
  • werken met milieuvriendelijke producten
  • betrouwbaar
  • vriendelijk en discreet personeel
  • lage tarieven
  • flexibiliteit
  • afspraak is afspraak

Onze Gegevens

Conica Schoonmaakbedrijf VOF
Gotenburg weg – 7
9723 TK Groningen
mobiel 06 42490382

tel (050) 2803315

info@conica.nl


 Gratis Offerte Aanvragen  

Schoonmaak Nieuws


Volgens schattingen sterven elk jaar 1 miljoen zeevogels en 100.000 haaien, schildpadden, dolfijnen en walvissen door ingeslikt plastic. Het terugdringen van de hoeveelheid plastic afval in zee kan ook leiden tot een vermindering van het gehalte microplastics in onze voeding en drinken.

lees meer ...